Samenwerkingen 


Samenwerking voetbalclub Racing Club  

Een van de nieuwe samenwerkingspartners is die met voetbalclub Racing Club de Avellaneda, beter bekend als Racing Club. Dit is een Argentijnse voetbalclub uit de provincie Buenos Aires. Racing Club behoort samen met River Plate, Boca Juniors, Independiente en San Lorenzo tot de Grote Vijf van Argentinië. 

De club is erg succesvol in het Argentijnse voetbal. De club won 18 landstitels waarvan de laatste keer in 2019. In 1967 oogstte Racing internationaal succes met de eindzeges in de Copa Libertadores (Champions leauge in Europa) en de Intercontinentale wereldbeker voor clubs met een overwinning op Celtic FC.

Deze grote club kent ook een maatschappelijk tak, genaamd Racing Solidario. De vrijwilligers organiseren voetbalclinics voor kansarme kinderen uit achterstandswijken. Ook krijgen kinderen uit deze wijken de gelegenheid om naar de thuiswedstrijden van Racing Club te komen kijken in het stadion.

Een geweldige samenwerkingspartner die mede gaat zorgen dat de importpapieren geregeld kunnen worden en de sportmaterialen uiteindelijk kunnen worden ingeklaard bij de douane.

Samen met Racing Solidario en de kinderen ben ik naar thuiswedstrijden van Racing Club geweest. Mooi om de kinderen te zien genieten en samen de Argentijnse voetbal sfeer te proeven in dit gigantische stadion. 

Ik ben erg dankbaar voor de kans die mij is gegeven om vlak voor het begin van de wedstrijd het veld op te mogen gaan met de mascotte. De spelers kwamen het veld op en stonden vlak voor ons. Het stadion zong de spelers flink toe. Dit was een geweldig moment.


DKVS - De Kracht Van Sport


UTS - United Through Sport 


Racing Solidario