Projecten

Toekomstige projecten

Naast het lopende project in Argentinië is SF EUBA ook bezig om een project op te zetten in Costa Rica en Zuid Afrika.

Onze samenwerkingspartners United Through Sport en DKVS hebben zowel in Costa Rica als Zuid Afrika een locatie waar vrijwilligers en stagiaires naar toe kunnen om sportlessen te verzorgen. De stagiaires in Costa Rica en Zuid Afrika gaan aan de slag op lokale scholen en wijken in Esparza en in Port Elizabeth. Ze geven hier sporttrainingen aan kinderen uit achtergestelde gemeenschappen. De stichtingen zetten sport in als middel om kinderen met alle sociale achtergronden te helpen, sociaal te ontwikkelen en levensvaardigheden op te bouwen.

SF EUBA wil in samenwerking met United Through Sport, DKVS en lokale clubs in Costa Rica en Zuid Afrika een hockeyproject opzetten en huidige sportprojecten verbeteren. Hockey is namelijk iets waar veel vraag naar is in deze landen, maar helaas beschikken de lokale clubs daar niet over genoeg materialen om hockeytrainingen te geven.Huidige projecten in Argentinië


Villa Fiorito - Lomas de Zamora

Villa Fiorito is een plaats in het Argentijnse bestuurlijke gebied Lomas de Zamora (buitenwijk) in de provincie Buenos Aires. De plaats telt 42.904 inwoners. De voormalige voetballer Diego Maradona groeide hier op. 

Op de foto staan wij samen met een lokaal dames hockeyteam geposeerd voor een muurtje met indrukwekkende muurschilderingen in de wijk van Maradona.

Wij gaven hier een aantal keer per week hockeytrainingen aan dit damesteam. Helaas is te zien dat niet alle speelsters beschikken over een eigen hockeystick. We hebben moeten improviseren en moeten rouleren met de beschikbare materialen die we tot onze beschikking hadden om de trainingen te verzorgen. Dankzij donaties vanuit Nederland kunnen we al deze kinderen op de foto wel voorzien van een eigen hockeystick.


Villa Rodrigo Bueno - Puerto Madero

Een bijzonder maar vooral indrukwekkende plek om les te geven. Dat is het gevoel die ik had toen ik hier stond omringd met enthousiaste jonge kinderen. De kinderen spreken geen woord Engels, en Spaans is het enige wat ze verstaan. Sommige kinderen hebben een achterstand en zijn daardoor niet in staat om met alle oefeningen mee te kunnen doen die wij hebben voorbereid. Ook hier bestaat een groot deel van onze tijd uit improviseren en roeien met de riemen die je hebt. Wat kunnen deze kinderen wel doen? Welke materialen hebben we tot onze beschikking waarmee we iets anders kunnen doen?

Je pakt een paar pionnen en gaat een simpel spelletje met ze spelen zoals hier op de foto te zien is. Een spelletje waar iedereen mee kan doen en waar veel gelachen wordt. Tenslotte is dat het allerbelangrijkste van deze trainingen in de achterstandswijken. Plezier en een glimlach is waar je het uiteindelijk voor doet.


Club Social y Deportivo Sarmiento - Lomas de Zamora

Club Social y deportivo Sarmiento is een lokale sportclub in de buitenwijk Lomas de Zamora in de provincie Buenos Aires. Het is een sportclub die wordt geleid door een aantal vrijwilligers die in buurt wonen. 

De kinderen uit die wijk kunnen daar terecht voor onder andere hockey, handbal en zaalvoetbal. Wekelijks komen we hier om de kinderen plezier te laten maken en beter te laten worden in hockey. Wij laten de lokale trainers kennis maken met onze manier van training geven en leren ze nieuwe en simpele oefeningen die ze voortaan kunnen toepassen wanneer wij er niet zijn. Op die manier geven wij ook onze kennis door aan lokale trainers die er bijna dagelijks vrijwillig staan.