FotoalbumsBUENOS AIRES - ARGENTINIË 2023

In het voorjaar van 2023 ben ik samen met de vrijwilligers van UTS naar nieuwe projecten geweest. Hier hebben we sport en spel aangeboden aan jonge kinderen

Van schoolpleintjes in de achtergestelde wijken tot grasveldjes op de scholen tijdens de 'summercamps'.

Ook zijn we met een aantal vrijwilligers van Racing Solidario en een lokale kerkgemeenschap samengekomen om mutsen en kleding te breien voor arme mensen. Naast het breien met de kerkgemeenschap heb ik Racing Solidario geholpen met het sorteren van voedseldonaties die ze hebben ontvangen van donateurs. Deze kledingstukken en de voedselpakketten worden uitgedeeld aan lokale mensen die het minder hebben.


BUENOS AIRES - ARGENTINIË 2022

Samen met lokale Argentijnen zijn we de achterstandswijken van Buenos Aires in gegaan. We hebben op verschillende lokale sportverenigingen training gegeven. Ook hebben we een lokale voedselbank bezocht in de wijk waar voetballegende Diego Maradona is geboren en opgegroeid. Deze wijk heet Villa Fiorito. Buurtbewoners komen dagelijks melk en eten ophalen bij de voedselbank. Het is niet veel waar ze mee moeten rondkomen. We liepen door de wijk en hebben snel een paar foto's genomen bij het oude huis van Diego Maradona. Het is een zeer onveilige wijk waar vandaag de dag de maffia nog actief is. We liepen door de straten en werden vanuit elk huis bekeken. Er heerste een onprettige sfeer en je durfde je mobiele telefoon niet uit je broekzak te halen. Af en toe kwam er paard en wagen voorbij rijden op de zandwegen. En op een hoek van de straat stond een man met een kogelvrijvest aan en had een groot wapen vast. Hij stond op de hoek van een steegje te posten. Je kunt het je bijna niet voorstellen maar zulke wijken bestaan nog steeds. Ik wist stiekem wat foto's te maken van deze momenten. Vanwege veiligheidsredenen en privacy zal ik deze foto's niet delen.